Fujitsu Services lämnar bud på $80 miljoner för Mandator

Som en del av Fujitsu Services ständiga tillväxt i Europa, annonserade det Storbrittanien-baserade företaget sista vecka ett erbjudande för svenska IT-tjänsteföretaget Mandator AB.
Fujitsu Services, en av de ledande aktörerna på den europeiska marknaden för IT-system och tjänster, kommer att bli det sjätte största IT-tjänsteföretaget i Sverige om erbjudandet om förvärv av samtliga aktier i Mandator AB godkänns av dess aktieagare.


Priset på 3 SEK kontant för varje aktie motsvarar en premie om 30 procent jämfört med den genomsnittliga volymviktade betalkursen för Mandators aktier under 10 handelsdagar före offentliggörandet av erbjudandet. Styrelsen för Mandator rekommenderar enhälligt aktieägare att acceptera erbjudandet.
Sverige har en stor marknad för IT-system och IT-tjänster vilken Fujitsu Services tror har stark tillväxtpotential. Marknaden för IT-system och –tjänster uppgår till cirka EUR 5,2 miljarder och är därmed den 7:e största marknaden i Europa och den största i Norden.
Mandator AB är ett snabbt växande IT-tjänsteföretag som har fler än 560 anställda – 390 statuerade i Sverige, 100 i Estland (även ett populärt mål för Nordiska kunder) och resterande i Danmark och Storbrittanien.
Mandator AB är ett IT-konsultföretag som tillhandahåller tjänster inom systemintegration, sytemutveckling, projektledning och IT-infrastruktur. Dess prioriterade sektorer är industri, telekom och offentlig sektor som tillsammans stod för ca 72 procent av omsättningen för 2006.
Mike Stares, ansvarig för Fujitsu Services nordiska verksamhet, kommenterade: “Mandators tjänster inom affärsutveckling, systemintegration, projektledning och konsulttjänster kompletterar Fujitsus starka tjänstebud inom infrastruktur och outsourcing. Kombinationen av Fujitsu och Mandator kommer att skapa det sjätte största IT-tjänsteföretaget i Sverige med ett heltackande utbud av tjänster, en bred kundbas och attraktiva tjänster för de anställda i båda bolagen.”
Fullständig information om Fujitsu Services / Mandator budet finner du på Fujitsus hemsida.

Om Fujitsu Services
Fujitsu Services är ett ledande europeiskt IT-tjänsteföretag. Företaget hjälper sina kunder att förverkliga värdet av IT genom konsulttjänster, systemintegration och projektledning. Företaget finns till för kunder inom den privata såväl som i den offentliga sektorn över hela Europa inklusive retail, finansiella tjänster, hälsovård och ledning. Med en årlig omsättning på över 32,6 miljarder kronor (€3.59 miljarder), har företaget över 19,000 anställda i 20 länder. Med sitt huvudkontor i London är Fujitsu Services en del av Fujitsu Limited i Japan med årlig omsättning på 299 miljarder kronor (€32.5 miljarder).